Архива чланака

уторак, 3. новембар 2015.

BASTICA U TANJIRU

    Decko i ja smo stigli kuci posle napornog dana i zaista smo oboje bili gladni toliko da je samo obrok spremljen za deset min mogao da dodje u obzir, a kako je bilo kasno nije bila pozeljna teska hrana.
    Dilema ispred otvorenog frizidera kako spremiti "lagano, brzo, ukusno i da ne ogladnimo brzo" jelo je trajala minut.
   

 Staviila sam 4 jaja da se kuvaju.Par dana pre smo jeli kupus salatu i ostala nam je cetvrtina te male glavice, pa sam isekala kupus, zelenu salatu (od dana pre sam imala 6-7 listica), 2 paradajza, jedan krastavac, nekoliko maslina sam presekla na pola, ubacila oko 3 kasike kukuruza secerca i izrendala jednu sargarepicu.

Celu tu "basticu" sam poslolila, pobiberila, prelila sa malo maslinovog ulja i iscedila malo limuna (sve to po zelji i ukusu).Oljustila sam jaja, isekla na pola i stavila preko salate.
    Ja sam moju porciju prelila sa malo jogurta, ali svako moze da stavi ono sto voli, majonez, pavlaku, jogurt ili kao moj decko nista :)
                                              Slatko i zdravo smo se najeli ;)

Нема коментара:

Постави коментар