Osim igre, bezbriznosti, smeha, ogrebotina, trcanja, pesme, obavezan sastojak detinjstva je bila i baka. Baka koja zna da si uvek gladan, a ako si rucao uvek imas jos malo mesta za njene domace kolace. Baka, kojoj kuhinja mirise na VANILICE.
"Bakooo jede mi se nesto slatko!"

U
300g masti dodati
6 kasika secera,
dve kesice vanilin secera i umesati. Dodati
jedno jaje i uz mesenje postepeno dadavati
500g brasna. Razvuci testo sto tanje, pa kalupom ili rakijskom casicom vaditi testo i jedno po jedno redjati u pleh. Peci desetak min na 200 stepeni. Vanilice su gotove kada blago porumene. Izvaditi pleh i pazljivo vaditi vanilice, jer se krune dok su vruce. Ostaviti da se prohlade, pa jednu polovinu premazati
dzemom od kajsije (moze i neki drugi dzem, ali je ovaj najlepsi :) ) i preklopiti drugom polovinom. Posuti
prah secerom i redjati u tacnu.
Нема коментара:
Постави коментар