PrzEnice - pRzenice, razlicito akcentujemo pRzEnice, ali svi ih jedemo. Ja ih jedem sa velikim zadovoljstvom jer me podsecaju na detinjstvo ^_^
Verovali ili ne, znam nekoliko ljudi koji ne zele da naprave prave pRzEnice, hrskave, jednako przene i u sredini :/
Ne znam sta im je tesko da razmute jedno jaje sa prstohvatom soli, bibera, djumbira i persuna, i tome dodaju malo mleka.
Stari hleb iseku na kriske oko 1cm debljine i onda sledi najtezi deo.
Najtezi, jer je to kljucno za lepu hrskavu pRzEnicu koja nikako nije mljeckava u sredini (treba uvesti zakonske kazne za mljackavost pRzEnica )!
Umetnost je u brzom umakanju, naglasavam umakanju,ne natopljavanju, nikako spustanju i ostavljanju hleba u smesi (!), hleba sa jedne i druge strane.Sta im je tesko da hleb prislone smesi sa jedne, zatim sa druge strane i nezno pritisnu korice da ocede taj mljackavi visak.Poredjaju lepo u tiganj u kome su prethodno zagrejali ulje i prze dok se ne "uhvati" korica zlatne boje i onda ocede visak ulja na ubrusu pre serviranja.
Ne znam kako ovi kojima korica zagori, a sredina ostane mljackava jedu, ali ja obozavam da ih jedem sa fetom ili krem sirom.
Super su i kada na vrucu pRzEnicu stavite list kackavalja i pecenicu pa preklopite mmm ^_^
Нема коментара:
Постави коментар