Архива чланака

петак, 18. децембар 2015.

NESTRPLJIVI NOVOGODISNJI KREM

                                                                                                                  

  Ukoliko Vam se iznenada pojave gosti u novogodisnjoj noci,kao meni pre neki dan na popodnevnoj kafi, ne ocajavajte!Posluzicete ih fenomenalnom kremastom poslasticom,pravim NESTRPLJIVIM NOVOGODISNJIM KREMOM  ^_^

     Dakle, pre neki dan nenajavljeni gosti, razmisljam cime mogu brzinski da ih posluzim, a kako sam kupila materijal za torticu za Novu god, resim da ga pre nove oskrnavim :D
     






Stavimo na ringlu veliku dzezvu za  kafu, a na drugu pola litre mleka sa 5. kasika secera da provri.Dok se mleko kuva, razmutimo u 8. kasika mleka jedan puding od cokolade i dodamo mu vanilin secer.U provrilo mleko umesamo puding, smanjimo vatru i mesamo lagano dok se ne zgusne, pa sklonimo sa vatre.Saku oraha (oko 50g) iseckamo nozem i dodamo u prohladjen puding (ne cekamo  da se ohladi) i 100g stonog margarina i promesamo.


U 6 cistih casa sipamo nekoliko kapi mleka i u 

svaku stavimo oko 3 keksa (usitinimo ih tako sto ih izlupamo tuckom za meso) i prelijemo sa jos par kapi mleka.ZAKUVAJMO kafu.
Preko keksa sipamo puding i preko njega jos po jedan keks u svaku casu i prelijemo sa par kapi vruce kafe.Umutimo slag (sa ukusom vanile) i popunimo njime casu, sipamo kafu u soljice i sve zajedno posluzimo :)

           Odlicna kombinacija za opustanje koja priziva i Deda Mraza ;)



Нема коментара:

Постави коментар