Архива чланака

понедељак, 11. јануар 2016.

PITA DA ZA RECEPT PITA

   Kore su kao belo platno spremno za slikanje.Uvek se slažu po sličnom receptu i toliko različitih pita se može napraviti da je to čudo jedno :)



   Sada ćemo praviti pitu sa mesom i sa sirom.
Potrebno nam je dva pakovanja kora i materijal za fil.

   Za fil za pitu sa mesom nam je potrebno oko 300g slaninice šarene, koju ćemo iseckati na tanje šnitice i staviti da se prži na laganoj vatri sa sitno iseckanom većom glavicom crnog luka.Tome ćemo dodati oko 300g mlevenog mesa i kada se ono blago uprži, sklanjamo sa vatre i dodamo malo belog luka u prahu, biber, vegetu, alevu papriku, peršun i dva jaja.
     Za fil sa sirom ćemo umutiti 150g sitnog sira, 150g fete, čašu jogurta, čašu pavlake i tri jaja.
Princip pravljenja je kora, malo ulja(par kapi), kora, ulje, kora, fil i rolamo.

   Urolano ređamo u podmazan pleh, pa pitu sa sirom prelijemo preostalim filom, a pitu sa mesom premažemo žumancetom ili narendamo kačkavalj, kako ko više voli.
   Odlične su obe pite za doručak sa paradajzom ili nekom sezonskom salatom, ili  za večeru sa jogurtom.


Нема коментара:

Постави коментар