Архива чланака

четвртак, 28. јануар 2016.

POPAJ NA RUCKU ( spinach and poached egg )


   Kada bude vreme svežeg spanaća, spremaćemo i njega, za sada spremamo zamrznuti u briketima.Nisam bas obožavatelj istog, ali moram napomenuti da nije uopste los.
   Dakle, zagrejete malo ulja i stavite spanać u briketima koji ste pre toga malo otopili.
Kada krene da se topi i samim tim i "lepka" za šerpu, dodajte malo mleka i nastavite da kuvate spanać na laganoj varti.Dodajte beli luk po želji, biber i vegetu, pa pojačajte vatru i dodajte još malo mleka i nastavite sa kuvanjem.
   Ovo "malo mleka" podrazumeva sve ukupno možda pola šoljice.Ako i stavite više, nije strašno, onda napravite "jaču" zapršku.
   Kada se spanać lepo skuvao dodajte još peršun i zapržite tako što ćete razmutiti jednu kašiku brašna u malo mleka (dovoljno da se razmuti brašno) i sipati dok vrije uz mešanje.Kada dobijete željenu gustinu sklonite sa vatre i poslužite.
   Mi volimo da jedemo ovakav spanać sa prženim jajem na oko. Spanać, pa prženo jaje, pa malo pavlake i peršun mmm.





Нема коментара:

Постави коментар