Архива чланака

субота, 23. јануар 2016.

PILEĆI BATAK NA DEČIJI NAČIN

   Poznato je da deca ne vole da jedu povrće, bar ne svo.
Domaća supica je super, ako ne vidimo paškanat, ispečeni luk, šargarepu, peršun...Postoji način da deca i to pojedu, samo je bitno kako ćete im servirati i predstaviti :)




   Dakle, najvažnije je uključiti dete u spremanje hrane.
U šerpu neka stavi batak i karabatak, nalijte vodom i stavite da se kuva.Za to vreme oljuštite šargarepu i, ako je dete dovoljno staro, neka secka na kolutove.Paškanat isto tako.Neka ubaci povrće u šerpu da se kuva.Kada provri, doda malo vegete i bibera (odvojte bolje u činijicu količinu koju želite ;) ) Na ringli ispecite jedan oljusteni luk (stavite foliju preko ringle da ne morate da ribate posle) i dodajte ga u supicu.Kada su povrće i meso skuvani (bocnite viljuškom da proverite) dodajte peršun.
   Procedite supicu i vratite na ringlu, pa kada provri neka dete ubaci rezance ili napravite knedle, kako vam je draže ;)
   Od proceđenog pravite pileći batak na dečiji način. Dok dete postavlja sto ili zove ukućane na ručak, vi ga brzinski završite.
   Počinjete tako što očistite meso sa koske i ubacite u secka sa povrćem, samo luk izbacite.Kada secko odradi svoje oblikujte masu u pileći batak.
   Možete servirati sa pire krompirom i sezonskom salatom isekanom u razne oblike.

Нема коментара:

Постави коментар