Sočno ćemo napuniti suvu papriku na tri načina, za vegetarijance, ljubitelje i gurmane.
Dodamo jednu punu kašiku brašna i jednu kašiku aleve paprike u sud gde smo pržili meso i umutimo sa vodom da bude žitka masa, pa time prelijemo paprike.
Deset manjih paprika prelijemo kljualom vodom i ostavimo potopljene, a u medjuvremenu jednu glavicu luka iseckamo sitnije i pržimo na laganoj vatri. Dodamo jednu šargarepu iseckanu sitno, oko pola šoljice pirinča i začine po želji (biber, so, celer, beli luk, peršun na kraju, vegetu).I onda dodajemo:
- seckane pečurke i rendani krompir, jedno jaje i punimo papriku.
- oko 300g mlevenog mesa.Blago upržimo mleveno meso i sklonimo sa vatre.Umešamo 1 jaje i punimo papriku.
- malo seckane slaninice i oko 300g melevenog mesa.Blago upržimo, pa dodamo jedno jaje i jedan izrendani krompir i jednu kasicicu ljute tucane paprike.Punimo papriku.(ostalo mi je fila, pa sam napunila i krompir)
Dodamo jednu punu kašiku brašna i jednu kašiku aleve paprike u sud gde smo pržili meso i umutimo sa vodom da bude žitka masa, pa time prelijemo paprike.
Poklopimo i pečemo na 200 stepeni.Kada je pri kraju tj. kada pirinač bude skuvan, otklopimo paprike da bi se zapekle.
Verujte mi da nema greške kada napravite 5 gurmanskih, 5 za ljubitelje,a posne po potrebi ;)
Нема коментара:
Постави коментар