Kažu "prosto kao pasulj". Možda se jednostavno sprema, ali čak i za prost ručak ima više recepata.
Ja Vam sada predstavljam jedan od njih i moj najomiljeniji.
Dve veće glavice crnog luka iseckajte sitno i stavite na zagrejano ulje dok ne postane staklast, pa mu dodajte iseckanu slaninicu.
Propržite sve zajedno, pa dodajte iseckanu šargarepu i začine (biber, vegetu, beli luk, malo celera).Smanjite vatru pa dodajte pasulj, dva krompira iseckana na veće kocke,kašičicu aleve paprike, vodu da ogrezne i tajni sastojak sodu bikarbonu (ili prašak za pecivo).
Sve to zajedno krčkajte na tihoj vatri uz dodavanje po malo vode.
Kada se povrće skuva i krompir raspadne, dodati peršun i ako niste zadovoljni gustinom čorbice ZAKUVAJTE.Jedna kašika brašna, jedna kašika aleve paprike slatke i malo vode,
Razmutite i sipajte u pasulj, pa pojačate malo vartu da provri i gotovo!
Pasulj možete veče pre potopiti u vodu sa sodom bikarbonom, pa proceđen dodati ili možete tog dana prokuvati (da proključa).Pasulj je lepši što je veća količina i što se više puta podgreva ;)
Нема коментара:
Постави коментар