Архива чланака

понедељак, 1. фебруар 2016.

RUSKA SALATA ( russian salad )

  Neižbezna za sve velike i male praznike i proslave :)

  
    Za jednu veliku punu činiju ruske salate potrebno je da u jednu veliku šerpu stavite 3 veća krompira, 3 šargarepe, manje pileće belo meso ( oko 400g) , pa poslolite i pobiberite.Poklopite i stavite da se kuva.Kada je sve već skoro gotovo (malo tvrdji krompir), dodajte oko 100g graška.Skuvajte odvojeno 5 jaja.
   Kada se sve navedeno skuva, pripremite dasku za sečenje i jedan oštar nož, pa počnite sa seckanjem.Sve seckate na sitnije kockice (veličine graška).
   Kada ste iseckali piletinu, krompir, šargarepu i 4 jaja, dodajte iseckane kisele krastavčiće (malo manje od tegle) , šunku (oko 250g), grašak, kašičicu senfa, dve pune kašike pavlake, kašiku kečapa i 300g majoneza.
 


   Dosolite i pobiberite po želji, dodajte i malo limunovog soka, sve promešajte, pa ukrasite preostalim jajetom.
P.S Od vode gde se kuvalo povrce sa piletinom mozete napraviti ukusnu corbu.Potrebno je samo da dodate malo vegete, bibera, persuna i kada provri jedno razmuceno jaje.Jedite je sa pavlakom ili malo limunovog soka.

Нема коментара:

Постави коментар