Архива чланака

уторак, 11. фебруар 2014.

PROCVETALA LJUBAV :)

   Tikvica je biljka cudnovata, kazu neke svekrve za svoje snaje da su se otvorile kao cvet tikve posle vencanja :), za njih su tikvice, ocigledno, teske i kaloricne, ove prave i jestive su nisko kaloricne.
   Zato zovite svekrvu u 14h da u 15h bude na rucku i pripremite joj divan i brz obrok, naravno, sa tikvicama ;) To mozete bas sada kada im nije sezona i kada su skupe, 250din je kilogram, eto da moze i izbliza da vidi kako je raskosan otvoreni cvet tikve :D
  

 Kupite dve vece tikvice, sastruzite koru sa njih i izrendajte na krupno rende.Dodajte jedno jaje, vegetu, biber, malo bosiljka i belog luka i oko 4-5 punih kasika brasna (da ne bude previse gusto,tikvice pustaju vode dosta, pa se ne brinite ako bude vodenastije, od toga ce biti mekse da svekrva ne polomi zube :D), malo praska za pecivo, malo aleve paprike.Promesajte i stavljajte kasikom u vrelo ulje.Ne mora biti mnogo ulja, jer su tikvice brzo gotove, a ponasaju se kao sundjer, sve brzo upiju.Dakle, samo malo ulja i okretanje dok ne dobiju onu tamno braon, kako je ja zovem zlatno braon, boju.
   Napravite pire krompir (iseckate na sitnije kockice krompir, nalijete vodom i ostavite da se kuva, procedite od vode (neka malo ostane), izgnjecite viljuskom, dodate kasiku margarina, so i malo mleka i promesate) i posluzite sa tikvicama.
   Supu napravite iz kesice, mada su one C kockice za supu odlicne, stavite kockicu u 1l vode, da bi pomislila svekrva da je domaca supa izrednajte jednu sargarepu, kada provri dodajte rezance ili knedle i persun ;)
   Salta neka bude cvekla, ne samo sto je crvena, pa asocira na krv prolivenu u vecitom ratu snaje i svekrve, vec je i njen ukus odlican uz ovo jelo.
   Servirajte po zelji i sa osmehom, nalakiranim noktima i frizurom cekajte svekrvu za trpezom ;) 

Нема коментара:

Постави коментар