Архива чланака

четвртак, 3. април 2014.

Pecurke na dva dela i dva jela cela

    Dokaz da ljubav ne ide preko stomaka je taj sto se pre rucak spremao tri sata, bio jednako ukusan kao i ovaj od pola sata, ali su zene bile manje posvecene sebi, pa su muskarci posle dobrog obroka odlazili u zagrljaj mladjih zena koje su sredjene, ali ne znaju da kuvaju.Zato mi spremamo ukusno, brzo i jednostavno, a i dalje smo domacice koje uredno idu na pijacu i izgledaju lepo i imaju svoje muzeve i momke samo za sebe ;) 
    Mene na pijaci znaju i vrapci, da ne pricam o prodavcima, navika je cudo ;).Tako sam, dok sam kupovala voce, naglas razmisljala sta da spremam za rucak, pa mi je cika Ljuba (prodavac) posle pola sata razmisljanja sta bi bilo najbolje spremiti poklonio pakovanje pecurki da se ne mucim mnogo nego da spremim nesto ukusno, a brzo (nece nokti sami da se namazu ;) ) i tako me otkacio :D

© Stefan Photography
    Od 400.g. pecuraka sam ja fino odvojila drskice i sitnije pecurke i iseckala ih na sitnije komadice.U serpu sam sipala malo ulja i kada se ulje zagrejalo dodala kasiku i po brasna i to brasno proprzila malo, dodala pecurke, solju mleka i solju vode, vegetu, biber, so, beli luk i krckala uz povremeno mesanje.Kada su se pecurke skuvale i corba zgusnula, posluzila sam je uz kasiku pavlake.

© Stefan Photography
                                                                                      Sesirice vecih pecuraka sam oljustila poredjala na pleh, u svaki sesiric stavila malo vegete, margarina i persuna i pekla u rerni desetak min na 180stepeni.  


© Stefan Photography
                                                                                   Uz sopsku salatu i obareni krompir za nepunih pola sata sam dobila kompletan obrok.Mogu samo da kazem da mi je super ispao francuski manikir :)))

Нема коментара:

Постави коментар