Архива чланака

уторак, 18. фебруар 2014.

Suva baklava - slatki greh

   Inspiraciju za ovaj recept sam dobila od Lepe Brene, bilo mi je zao da trosi telefon, sticice zeni ogroman racun :D, i zove mamu za recept, pa evo i njoj da pomognemo.
   Od 750g kora na prvu stavis malo ulja, na sledecu pospes orahe (kojih moras imati samlevenih 1/2kg), trecu koru, pa pre ulja stisnuti malo, pa sve tako redom dok se ne istrose kore i orasi, a zavrsavas sa dve kore.Iseces na zeljeni oblik i stavis da se pece na 180 stepeni.
   Onda u serpicu stavi 700g secera, casu i po vode (casa od jogurta), sok od jednog limuna, i jedan vanilin secer, sve to treba da provri i ostane na vrucoj ringli dok se baklava ne ispece (a pecena je kada dobije tamnije braon boju).
   Onda se izvadi baklava i ravnomerno prelije vrucim sirupom, prekrije vlaznom krpom i ostavi da se ohladi.
   Dok se hladi, moja preporuka je da pozove mamu da dodje na baklavu, pa dok jedu, zapise recept za onu tursku baklavu i posalje ga i meni :)



Нема коментара:

Постави коментар